The Bone Season by Samantha Shannon

Titlu: The bone season

Autor:Samantha Shannon

Editura: Curtea Veche

Descriere:

Anul 2059.

Paige Mahoney, în vârstă de 19 ani, lucrează în lumea interlopă din Scion, Londra, al cărei nucleu se află în zona Celor Şapte Cadrane, fiind angajata lui Jaxon Hall. Jobul ei: să scotocească după informaţii, pătrunzând în minţile celorlalţi. Asta, pentru că Paige este Călătoare onirică, o specie rară de clarvăzătoare. În lumea ei, comite înaltă trădare numai prin simplul fapt că respiră.

Într-o zi ploioasă, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna. Atacată, drogată şi răpită, Paige este trimisă în Sheol, fostul oraş Oxford — ţinut secret vreme de 200 de ani şi controlat acum de puternica rasă a Refaiţilor, venită dintr-o altă lume. Paige îi este încredinţată Custodelui, un Refait cu scopuri misterioase. El e stăpânul ei. Maestrul. Şi inamicul natural. Dar dacă Paige vrea să-şi recâştige libertatea, trebuie să accepte reeducarea, în această colonie penitenciară în care a fost condamnată să trăiască până la moarte.

Poveste și acțiune: Povestea mi s-a părut foarte interesantă,iar acțiunea alertă. Dacă ești sătul de fantome, vampiri și alte creaturi arhifolosite în romane, trebuie să o citești! Autoarea creează un univers al personajelor care nu a mai fost întâlnit. Această carte am citit-o foarte repede și am devorat-o din scoarță în scoarță. Are un ”dicționar” la spate pentru a te ajuta să înțelegi anumiți termeni ce capătă sensuri noi în roman. Deși m-a atras foarte mult originalitatea, unele momente au fost puțin clișeice și ușor de anticipat.

4/5

Personaje: Paige mi se pare foarte inteligentă și mă regăsesc în personalitatea ei. Știe să aștepte momentul potrivit pentru a face o mișcare chiar dacă uneori e nesăbuită. Se poate descurca în orice situație. Restul personajelor sunt conturate destul de bine după părerea mea.

4/5

Părere personală și ce am învățat din carte: Părerea mea este că merită cartea, iar Samantha este o autoare promițătoare (azi,27 Ianuarie a fost lansat The Mime Order-al doilea volum din seria The Bone Season). Mă abțin cu greu să nu spun ce se întâmplă, așa că mă voi opri aici.

Merită merită merită.

P.S: O să învățați o grămadă de ”rase” magice noi. La începutul cărții, este și un arbore.

Să aveți o zi frumoasă!

––> Data viitoare: Seria Fifty Shades.

Reclame