?????????????????????Titlu: Orașe de hârtie (Paper Towns)

Autor:John Green

Editura: Trei

Gen:Beletristica

Nr. pagini:320

Descriere

Lumea se rastoarna cu doar cateva saptamani inainte de terminarea liceului: Margo reapare in viata lui Quentin. In toiul noptii, imbracata in costum de ninja, gata pentru o noua aventura. Extravaganta, frumoasa, imprevizibila si independenta, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Indragostit iremediabil de ea, o urmeaza orbeste, incantat sa ia parte la planurile jucause si vindicative ale ingenioasei Margo.

Numai ca fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost intotdeauna o enigma, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai gaseste nimic altceva decat indicii… lasate de ea pentru el. De aceea, decide sa le urmeze.

Quentin este îndrăgostit iremediabil de Margo. Ar face orice pentru ea, chiar și o urmărire până la capătul lumii, dacă asta înseamnă că EA îl așteaptă la destinație. Evoluția personajelor este urmărită cu atenție, în detaliu pe parcursul acțiunii. Acestea se dezvoltă și prind curaj pentru a-și îndeplini visele. Din oameni de hârtie, devin reali.

Este o carte despre prietenie, iubire și maturizare. Prima dată, am crezut că e vorba despre o fată și un băiat ce omoară copacii pentru a face orașe de hârtie. (ce era-n capul meu atunci?) ”Orașele de hârtie” au un înțeles mult mai profund pentru Margo, ce îl ajută pe Quentin să o înțeleagă mai bine. La început, nu m-a atras așa mult, însă din momentul dispariției lui Margo, am picat în apa caldă a cuvintelor cărții. Am înotat printre indicii și am luat o gură de aventură amuzantă. Am râs cu lacrimi de prietenul lui Quentin, Ben. Am învățat să sortez lucrurile cu atenție datorită lui Lacey. Și să fiu mai calculată din pricina lui Radar.

”La un moment dat trebuie să încetezi să te mai uiți la cer, altminteri într-o zi ai să te uiți în jos și-ai să vezi că și tu ți-ai luat zborul.”

”Veșnicia este compusă din clipele prezente.”

”Nimic nu se întâmplă vreodată așa cum îți imaginezi (..) Și totuși, dacă nu-ți imaginezi nu se va întâmpla nimic, niciodată.”

Ne învață să privim oamenii în spatele ambalajului de hârtie, în adâncul lor. Poate că nu vom reuși să îi înțelegem de fiecare dată, dar simplul fapt că am încercat, îi face să zâmbească.

Am văzut multe recenzii și am întrebat multe persoane care mi-au spus că nu le plac finalul. Finalul mi s-a părut foarte real, inspirat din viața reală. Mie mi-a plăcut cel mai multe finalul unde toate cărțile au fost întoarse.

Recomand această carte din toată inima. Aș mai avea o grămadă de spus, dar vă las pe voi să descoperiți peripețiile acestei cărți.

Vom avea și un film. Aici aveți detaliile:http://www.imdb.com/title/tt3622592/

P.S: E prima carte de John Green pe care am citit-o și sunt profund impresionată. Astăzi m-am apucat de ”De 19 ori Katherine” .

Până data viitoare, o zi frumoasă!

Reclame